Ons leven in Kigyos

Home

2011

Het is eind maart, de reis verloopt voorspoedig. Zo´n 20 km in Hongarije begint het zachtjes te regenen en naarmate we verder gaan regent het steeds harder. De laatste dagen heeft het hier heel veel geregend, want de landerijen staan blank. We hopen dat de kelder en het pomphuis niet vol water staat, het is valse hoop want in het pomphuis staat 54 cm water maar de kelder is wel droog. Wim maakt een nood oplossing voor de waterpomp, dat we het toilet en de kraan kunnen gebruiken. Ook de mollen hebben veel werk verricht, 65 gaten hebben we geteld, door carbid en water in de gaten te gooien zijn ze verhuisd.

DE OUDE TAKKEN VAN DE MOERBEIBOMEN HALEN WE ER GEDOSEERD UIT. WE WILLEN WEL WAT TAKKEN OVER HOUDEN VOOR DE SCHADUW IN DE ZOMER. MET DE KETTINGZAAG EN AUTO HALEN WE DE GROTE TAKKEN ERUIT.

WE HEBBEN VORIG NAJAAR DE RADIATOREN VOOR DE VERWARMING GEPLAATST NU SLUITEN WE DE LEIDINGEN AAN.. DE LEIDINGEN WORDEN OP MAAT GEMAAKT EN MET KNEL KOPPELINGEN VERBONDEN AAN DE RADIATOREN EN DE KACHEL. DE MUREN WAAR DE LEIDINGEN DOOR GAAN ZIJN WEL 60 CM DIK.

VERWARMINGSBUIZEN OP MAAT ZAGEN.

DE PAALTJES BIJ DE DRUIVEN ZIJN HEEL ERG SLECHT EN WORDEN VERVANGEN DOOR BETONPALEN EN GAAS, NU KUNNEN ONGENODE GASTEN OOK NIET MEER TUSSEN DE AFRASTERING DOOR KOMEN

Zomer 2011

Het is zomer, dit voorjaar hebben we de verwarmingsbuizen aangesloten en nu vullen we het met water. Leidingen en radiatoren worden goed doorgespoeld en klaar is de verwarming. Wim kijkt na een paar dagen in de kachel en ziet op de bodem een plasje water. Kachel is lek. De kachel wordt omgeruild en weer aangesloten door de monteurs. Prima service.

De bloemen van de Yucca´s staan nog net in bloei als we weer komen. De moerbeibomen zijn al volop vruchten aan het maken en de eersten vallen al van de bomen.

YUCCA IN VOLLE BLOEI

Aan het bijgebouw staat een muur die 2 jaar geleden is opgemetseld. Door de regen gaan er scheuren in de muur komen en maken we een dak erop.

OOK WIJ MAKEN WEL EENS EEN FOUTJE

BALKEN VOOR EEN NIEUW DAK VAN HET BIJGEBOUW

ALLES NETJES WATERPAS

DAKPANNEN LEGGEN

NIEUWE AANBOUW BIJGEBOUW

Meer ons leven in Hongarije