Hongarije

Hongarije staat voornamelijk bekend om de lekkerste Goulashsoep, de beste salami’s, de verschillende soorten paprika’s, de uiteenlopende wijnsoorten en de zelfgestookte palinka’s, maar buiten deze kenmerkende producten is Hongarije ook het land van het Balatonmeer, de poesta’s, de schitterende natuurgebieden, de thermaalbaden en de hartversmeltende stad Boedapest.

In Hongarije kunt u nog voor een bedrag van € 15,- per persoon een 3-gangen menu verorberen. Ook zijn de kosten voor het openbaar vervoer, verblijfsaccommodaties en uiterlijke verzorging zoals bijvoorbeeld in de schoonheidssalons vrij laag ten opzichte van overige Europese landen.

Hongarije maakt de laatste jaren kwalitatief gezien een ware groeispurt op het gebied van bouwmaterialen, meubels en het uitbreidende assortiment in de supermarkten. Opmerkelijk is ook voor degenen die zich hier permanent hebben gevestigd dat de maandelijkse terugkerende kosten lager zijn dan de gemiddelde vaste lasten in andere Europese landen. Dit geldt onder andere voor vele soorten verzekeringspremies, gemeentelijke heffingen en ziektekosten. Ook bij de aanschaf van een nieuwe auto kan het verschil van de niet in rekening gebrachte BPM een groot voordeel met zich meebrengen.

Hongarije is ongeveer 2 keer zo groot als Nederland en telt op dit moment plusminus 10 miljoen inwoners. Het land ligt ingesloten tussen Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Servië, Roemenië, Kroatië en Slovenië en is o.a. met het grootste meer van Midden – Europa (Balatonmeer) een toeristisch zeer aantrekkelijk land.

De winters in Hongarije zijn vrij streng en er is rond de maanden december en januari een grote kans op een pak sneeuw, de lange zomers zijn aangenaam warm met een gemiddelde temperatuur van 28C’.
In Hongarije begint de lente al vroeg, rond eind maart verandert de natuur in een rap tempo en binnen een aantal weken staat alles in bloei. Mede door het gematigde landklimaat, de daarbijbehorende vele zonne-uren en relatief weinig regenbuien is er een grote kans op mooi weer tot eind november.

De door de Donau gescheiden hoofdstad Boedapest is met zijn vele bezienswaardigheden en cultuurinvloeden zeker een bezoek waard en wij raden u dan ook aan om hier meerdere dagen voor uit te trekken en via een sightseeingtour de stad op uw gemak te bezichtigen. Wanneer u Hongarije, met haar grootste wijnbouwgebied van Midden -Europa bezoekt mag u het proeven van de bekende hongaarse wijnsoorten zeker niet overslaan.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen om een bezoek aan Hongarije te brengen, voor uitgebreide informatie verwijzen wij u naar de informatieve sites, zie onze pagina ‘links’.

Hieronder de belangrijkste redenen om Hongarije te bezoeken:

– Schitterende natuur met vele bossen en meren
– Het milde en zonnige klimaat
– Perfecte omstandigheden om te vissen, te jagen en overige activiteiten uit te voeren
– Vele verschillende soorten thermaalbaden en wellnesscentra
– Zeer smakelijke internationale keuken
– Prima gezondheidszorg                                                                                                                                – Vanuit geheel Europa makkelijk bereikbaar met eigen – en/of openbaar vervoer of vliegtuig.