Ons leven in Kigyos

Home

2009

Het is de eerste week in maart.

Met een grote aanhanger vol meubelen gaan we naar Hongarije. Na veel oponthoud op de M0 rondweg bij Budapest, er is een ernstig ongeluk gebeurd , komen we bij de tanya. De volgende dag maken we de aanhanger leeg. We gaan met onverrichte zaken weer terug naar Nederland. De aanhanger moet binnen een week weer terug.

Eind maart gaan we weer. Het weer is al goed. De omheining moet gemaakt worden, we halen palen bij Gazdabold. Wim graaft gaten voor de palen en het gaas gaat erom.

Op 30 april hebben we vlag uitgehangen i.v.m. koninginnedag maar het eindig abrupt door de aanslag en hebben we de vlag maar binnen gehaald.

Koninginnedag

Het toegangs hek is heel slecht en we bestellen palen, die worden op maat gemaakt en we nemen planken mee voor het hek. De planken leggen we in de keuken op de tegelvloer om het mooi recht in elkaar te zetten. Buiten is geen stukje recht dus de tegelvloer geeft uitkomst. Het wordt een gelders landschaps hek. Ook maken we voorbereidingen voor de muur die bij het bijgebouw staat. De losse stenen die overal liggen worden verwerkt op de nieuwe muur.

palen voor het hek

In juli komen we weer, het is heel warm en we hebben gelukkig een zwembad, waar we veel gebruik van maken.

Arnold en Marianne gaan samen met ons naar de grote markt in Ruzsa en na afloop barbequen we bij het nieuwe zitje.

Begin september is er feest in Kiskunmajsa. Het ziet er allemaal gezellig uit.

Wij gaan onze tanya aan de buitenkant in de verf zetten, het is een hele klus. De lange kanten zijn 18 meter lang en dat zijn hele stukken. Aan de voorkant zitten nog wat ramen en dat breekt nog een beetje, maar de achterkant is eentoniger. Laatste week september zijn Pari en Johan bij ons, zij nemen nog 4 vrienden mee en waren we zomaar met z´n achten, wat is het gezellig met zoveel Surinamers. Het slapen wordt terplekke georganiseerd. In de eetkamer worden de luchtmatrassen neergelegd en tante Ponni wil graag op het ligbed in de keuken slapen. Over eten hoeven wij ons niet meer druk te maken want alles is mee gekomen uit Nederland, inklusief balen rijst en rijstkoker. Het is super gezellig. De volgende dag nemen we hun mee naar Soltvadket, naar de ijssalon, en de dag daarna gaan we met de trein naar Budapest. Het is een hele mooie stad. De laatste middag graven Johan en Sakir een gleuf voor de stroomkabel naar het hek. Het is wel erg stil als zij weer terug gaan naar Nederland en daarom gaan we maar direkt aan het werk. Het bijgebouw wordt onderhanden genomen. We hebben uit Nederland kozijnen meegenomen en die zetten we in de gaten in de muur. We verven de kozijnen en daarna de muur en het ziet er prachtig uit.Het weer is in oktober helemaal van slag en we kunnen niet veel meer buiten doen. Wim is een fanatiek zendamateur (PAoWVC) en kan zijn hobby hier goed uitoefenen. Elke dag wordt er kontakt gemaakt met het Nederlands vakantie net en wordt er kontakt gelegt met Nederlanders in binnen- en buitenland. Eind oktober vertrekken we weer naar Nederland.

Meer ons leven in Hongarije