werkwijze

[[[[[[[nogAanpassen-van-http://www.honedimexma.com/?pagina=werkwijze]]]]]

U koopt rechtstreeks van de Hongaarse verkoper. Omdat wij de Hongaarse huizenmarkt kennen, kunnen we scherpe prijzen afspreken. Veel makelaars kopen zelf goedkope woningen op, en verkopen deze “vrij op naam” voor een veel hogere prijs door naar de buitenlandse koper.

Dat doen wij niet. Bij ons betaalt u wat de Hongaarse verkoper voor zijn bezit krijgt. Wij rekenen u 10% bemiddelingskosten (+25% afa) met een minimum van 200.000 Forint (­en afa) Een open en eerlijke overeenkomst!


Indien u overweegt een woning te kopen in Hongarije bieden wij u ook de volgende service:

1. De volledige begeleiding bij de aankoop van een woning, bezichtiging, taxatie, en onderhandeling.

2. De verkoop met de daarbij behorende officiële verplichtingen als overdracht, en notariële afhandeling.

3. De aanleg en/of overschrijvingen van nutsvoorzieningen zoals gas, water, licht en eventueel telefoon.

4. Aanmelding bij de vreemdelingenpolitie, indien u besluit in Hongarije te komen wonen.

Kortom; u koopt een huis via Honed Imexma en u wordt begeleid en bijgestaan tot uw huis tot uw volledige tevredenheid in uw bezit is.


Eventueel

5. Aanleg of verbetering van ontsluitingswegen en paden.

6. Aanleg en onderhoud van uw tuin.

7. Begeleiding bij het afsluiten van verzekeringen voor roerende en onroerende zaken.

8. Het jaarlijkse onderhoud van uw woning.

9. Bij verhuur en incidenteel gebruik van uw nieuw verworven object kunnen wij voor sleutelafgifte zorgdragen, alsmede schoonmaak, aanzetten van verwarming en koelkast, tuinonderhoud en aanschaf van de eerste levensbehoeften voor een prettige aankomst.


Daarnaast

Wij kunnen u begeleiden, adviseren en voor u bemiddelen bij allerhande zaken waar u in Hongarije tegenaan kunt lopen. Denk b.v. aan een woning kopen of een auto op een Hongaars kenteken laten zetten, of een eigen onderneming in Hongarije beginnen.

De juristen waarmee wij samenwerken staan onze klanten regelmatig met Hongaarse en internationale juridische adviezen bij. Deze worden verstrekt naar wens in Nederlands, Engels en Duits.


Bij aankoop

Besluit u tot aankoop over te gaan dan wordt door een notaris/advocaat een voorlopig koopcontract opgesteld.

Net als in Nederland wordt dan een 10% aanbetaling als borg verlangd welke wordt verrekend bij de definitieve aankoop.

Dan gaat de notaris/advocaat aan de slag met het in orde maken van de akten en doet navraag bij kadaster en overige instanties teneinde een rechtsgeldige overdracht af te kunnen handelen.

Na een aantal weken vindt de eigenlijke overdracht plaats en kunt u zich de eigenaar noemen van een mooi perceel in Hongarije. Dit kan zelfs geregeld worden binnen een zeer kort tijdsbestek.

De prijs van de huizen is zeer variabel en kan al beginnen bij E 5000 euro.

Notaris/advocaat kosten waar wij mee werken zijn zeer acceptabel ongeveer 250 euro. (kosten koper)

Registratie bij kadaster is ca. 5 % van de koopsom en wordt na een half jaar pas verrekend.(kosten koper)

Sinds 2006 is er door de Hongaarse regering een extra belasting/kostenpost van 50.000 huf per transactie voor buitenlandse kopers ingevoerd. Dit is 200 euro, bij de omrekeneenheid 250 huf = 1 euro. (kosten koper)
­–> ­Goed nieuws: per 1 mei 2009 is Hongarije 5 jaar bij de E.U. en kan deze belasting niet meer gerekend worden.

Anders dan de meeste Hongaarse makelaars die goedkope huizen opkopen en met flinke winsten verkopen, bemiddelen wij tussen de Hongaarse verkoper (u koopt dus rechtstreeks van de verkoper, voor Hongaarse prijzen). Hiervoor rekenen wij een commissie van 10% inbegrepen met een minimumtarief van 200.000 huf. (Sommige kopers verkrijgen hun onroerend goed zo goedkoop dat een minimumtarief echt nodig is). Over dit bedrag rekent de belasting nog 20%, dit is de zgn. AFA.

Wij vertrouwen u met deze website een inzicht in onze activiteiten te hebben kunnen geven en zijn graag bereid tot het verstrekken van meer informatie.

De getoonde foto`s geven een kleine indruk van ons grote assortiment aan woningen en geregeld vernieuwen wij deze pagina`s.

Wij hopen u graag van dienst te kunnen zijn.